Proiectul este desfăşurat de organizaţia "New Generation Impact", Braşov în colaborare cu "Agentia Nationalã Antidrog" din Braşov.

Proiectul se adreseazã în mod special elevilor din şcolile generale şi are ca scop informarea acestora cu privire la pericolul consumului de droguri.

Tema este abordatã din trei perspective:

  - perspectiva medicului efectele fizice ale consumului de droguri asupra organismului uman;

  - perspectiva psihologului efectele drogurilor asupra psihicului şi comportamentului uman;

  - perspectiva vieții deconspirarea mecanismelor de atragere în capcana drogurilor, mecanismele

  - presiunii de grup, metode de autoprotecție

Majoritatea copiilor au auzit de cel puțin un drog şi cunosc cel puțin un mod de administrare a drogului, ceea ce demonstreazã o oarecare formã de contact cu drogurile, ori le-au fost oferite sau sunt chiar ei consumatori, ori vizionarea unor documentare la televizor sau în diferite reviste.

În urma desfăşurării proiectului o constatare majoră este faptul că participanții la acest proiect aveau cunoştințe infime sau incorecte cu privire la consecințele consumului de droguri (atât pe termen scurt cît şi consecințele pe termen mediu şi lung).

De asemenea am constatat o perspectivã extrem de naivã cu privire la pericolul dependenței. Considerãm, din aceste cauze, cã proiectul meritã continuat şi dezvoltat şi în alte instituții iar finalitatea acestui proiect se doreşte a fi generarea unor informații corecte care sã îi ajute pe elevi, tineri sã spunã NU consumului de droguri.

                 

Unde ne gasiti ?

Tel: (+40) 729 942333

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Brașov, România

 

Cum va puteti implica ?

Declaratia 2%

Donații jucării , haine, sume de bani

Spuneți și la alții despre noi

Deveniți voluntari NGI