În urma experienței acumulate din desfășurarea proiectelor adresate copiilor instituționalizați, Asociația New Generation Impact (NGI) consideră necesară înființarea unui Centru de consultanță pentru copii post-instituționalizați.

Din observațiile noastre, în ciuda eforturilor depuse în centrele de plasament pentru formarea deprinderilor de viață independentă a copiilor aflați în îngrijire, aceștia au nevoie de asistare și după ce părăsesc instituțiile de îngrijire.

Anual, cca. 5.000 de tineri urmează să părăsească sistemul de ocrotire și să se integreze în viață socială și profesională. 

Acești tineri sunt o categorie vulnerabilă, expusă riscului excluderii sociale și marginalizării, deoarece nu au locuință și nici posibilități de închiriere sau de cumpărare, întâmpină greutăți la angajare, fiind expuși șomajului, nu au mijloace proprii de subzistență și cad adesea victime ale criminalității.

Centrul de consultanță nu este o structură închisă, ci un serviciu care face parte din comunitate, care pregătește reintegrarea socială a tânărului și printr-o intervenție asupra mentalității cetățenilor, astfel încât imaginea celor instituționalizați sau post-instituționalizați să nu mai fie blamată și să se reducă riscurile izolării și marginalizării.

Un vechi proverb spune:

“Dă-i unui om un pește și va fi sătul pentru întreaga zi, învață-l să pescuiască și va fi sătul o viață întreagă.” – Lao Tzu

Unde ne gasiti ?

Tel: (+40) 729 942333

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Brașov, România

 

Cum va puteti implica ?

Declaratia 2%

Donații jucării , haine, sume de bani

Spuneți și la alții despre noi

Deveniți voluntari NGI