Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, contribuabilii persoane fizice au posibilitatea să directioneze 2% din impozitul pe venit către o entitate nonprofit inființată conform ordonanței 26/2000 cu privire la asociații și fundații.

Astfel, se creează un mecanism prin care un cetățean poate decide modul în care sunt cheltuiți 2% din impozitul datorat pe venit, direcționând această sumă către o organizație neguvernamentală. A apărut astfel o formă de parteneriat între cetățean, autorități fiscale și sector ONG. Practic cetățeanul spune statului modul în care vrea să fie cheltuită o parte din impozitul sau. Scopul campaniilor de 2 % este de a informa contribuabilii despre existenta acestei prevederi și modul concret în care ea poate fi utilizată în beneficiul comunității. Prevederea 2% nu are nici un fel de implicații legale pentru angajatori, astfel ea nu reprezintă o povară în plus pentru sectorul de afaceri.

se pot depune până pe 15 mai

se completează un formular cu datele persoanei respective și se depune în dublu exemplar împreună cu o copie după fisa fiscală pe anul precedent

 

 Descarcă fisierul PDF

Unde ne gasiti ?

Tel: (+40) 729 942333

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Brașov, România

 

Cum va puteti implica ?

Declaratia 2%

Donații jucării , haine, sume de bani

Spuneți și la alții despre noi

Deveniți voluntari NGI