Te poti alatura echipei noastre la oricare din proiectele organizatiei:

 

Proiect Centrul de Consultanță 

În urma experienței acumulate din desfășurarea proiectelor adresate copiilor instituționalizați, Asociația New Generation Impact (NGI) consideră necesară înființarea unui Centru de consultanță pentru copii post-instituționalizați.

Din observațiile noastre, în ciuda eforturilor depuse în centrele de plasament pentru formarea deprinderilor de viață independentă a copiilor aflați în îngrijire, aceștia au nevoie de asistare și după ce părăsesc instituțiile de îngrijire.

Anual, cca. 5.000 de tineri urmează să părăsească sistemul de ocrotire și să se integreze în viață socială și profesională. 

Acești tineri sunt o categorie vulnerabilă, expusă riscului excluderii sociale și marginalizării, deoarece nu au locuință și nici posibilități de închiriere sau de cumpărare, întâmpină greutăți la angajare, fiind expuși șomajului, nu au mijloace proprii de subzistență și cad adesea victime ale criminalității.

Centrul de consultanță nu este o structură închisă, ci un serviciu care face parte din comunitate, care pregătește reintegrarea socială a tânărului și printr-o intervenție asupra mentalității cetățenilor, astfel încât imaginea celor instituționalizați sau post-instituționalizați să nu mai fie blamată și să se reducă riscurile izolării și marginalizării.

Un vechi proverb spune:

“Dă-i unui om un pește și va fi sătul pentru întreaga zi, învață-l să pescuiască și va fi sătul o viață întreagă.” – Lao Tzu

Și tu poți fi partener în acest proces de învățare.

 

Proiect "Casa Mea"

Un subproiect al Centrului de consultanță dedicat acelor tineri ce sunt în situația de a părăsi sistemul de ocrotire.

De cele mai multe ori aceștia sunt insuficient pregătiți să facă față provocărilor unei vieți independente. De aceea NGI prin voluntarii săi au creat un sistem prin care tinerii dornici să muncească și să aibă o viață independentă să poată să facă acest lucru asistați și încurajați. Tinerii pot locui în apartamente închiriate prin medierea noastră și care la finalul proiectului să poată fi preluată integral de către beneficiari ca și locuință personală.

În relație cu noi acești tineri vor putea învăța să preia treptat o chirie și să o plătească la timp, să-și administreze banii corect și eficient, să se autogospodărească, să mențină locul de muncă și să evolueze profesional.

Până în prezent câteva astfel de proiecte au ajuns la final și putem spune cu un real succes

 

Prevent Drog

Proiectul se deruleaza in scolile si liceele din Brasov si are ca scop informarea despre pericolul consumului de droguri. Voluntarii vor face o prezentare de 1 ora / clasa pe aceasta tema.

 

Taberele pentru copii  

Proiect început în 2002 la Bran cu tabere organizate in parteneriat cu alte ONG-uri. Din 2004 devine proiect susținut integral de către NGI. 

Aceste tabere sunt adresate copiilor instituționalizați dar și copiilor din medii defavorizate. De asemenea am organizat și câteva tabere de creație artistică în care tinerii și copii au avut ocazia să-și dezvolte spiritul creativ.

Taberele constituie un mijloc excelent pentru a contribui la educarea și dezvoltarea acestor copii. Sunt de asemenea un mediu prielnic dezvoltării de relații și transferului de valori.

În acești mulți ani ”de tabere” am văzut copii crescând mari și devenind la rândul lor lideri pentru generațiile următoare. 

Am trecut prin viața multor copii și am lăsat urme frumoase. Dar și viețile noastre au fost înfrumusețate.

 

2% din impozit

Ca si orice Organizatie Non-Guvernamentala ne sustinem din donatii. Voluntarii nostri incearca anual sa motiveze oamenii din anturajul lor sa directioneze 2% din impozitul anual catre NGI.

 

Daca doresti sa devii voluntar NGI, completeaza formularul de contact din meniul "Contact", sau contacteaza-ne direct pe e-mail sau telefon.

Unde ne gasiti ?

Tel: (+40) 729 942333

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Brașov, România

 

Cum va puteti implica ?

Declaratia 2%

Donații jucării , haine, sume de bani

Spuneți și la alții despre noi

Deveniți voluntari NGI